Prosty przepis na pyszne i zdrowe placuszki w wersji na słodko! Wystarczy kilka podstawowych składników, aby wyczarować pyszne śniadanie na dobry początek dnia!
Placuszki z banana i płatków owsianych to doskonały pomysł na szybkie i sycące śniadanie. Nie dość, że robi się je błyskawicznie to są po prostu pyszne! Po takim śniadaniu dzień od razu staje się lepszy 🙂
A co ważniejsze, takie placuszki możesz wzbogacić też o ulubione dodatki takie jak jogurt, owoce lub orzechy, dzięki którym nie tylko zjesz całość z jeszcze większym smakiem, ale też zapewnisz sobie zastrzyk energii na cały dzień.
Placuszki świetnie sprawdzą się także na kolację. W końcu odrobiny słodyczy należy się każdej z nas 🙂
DrukujPlacki z banana i płatków owsianych
- Czas przygotowania: 12 minut
- Ilość: 1 1x
- Dieta: Bez glutenu
Opis
Prosty przepis na pyszne i zdrowe placuszki w wersji na słodko! Wystarczy kilka podstawowych składników, aby wyczarować pyszne śniadanie na dobry początek dnia!
Składniki
- 1 średni banan
- 4 łyżki płatków owsianych
- 2 jaja
- 0,5 łyżeczki oleju kokosowego
- 0,5 łyżeczki gorzkiego kakao
- 2 szczypty cynamonu
Przygotowanie
Wszystkie składniki zblenduj na jednolitą masę. Na rozgrzanym oleju smaż nieduże placuszki z obu stron, ok. 2-4 minuty.
- Czas przygotowania: 2 minuty
- Czas obróbki termicznej: 10 minut
- Kategoria: Na słodko
- Metoda: Smażenie
- Kuchnia: polska
Wartość odżywcza
- Ilośc porcji: 1
- Kalorie: 463
- Tłuszcz: 18,7
- Węglowodany: 60
- Białko: 19,2